SV-KTR

SV-KTR är en styrventil med inbyggd styrelektronik specialdesignad för att styra kondenseringstemperaturen i ett kylsystem. Den har inbyggda funktioner som ersätter en motoriserad avstängningsventil, injusteringsventil och termometrar.
SV-KTR levereras grundprogrammerad och klar att använda.

Allmänt

SV-KTR är en styrventil med inbyggd styrelektronik specialdesignad för att styra kondenseringstemperaturen i ett kylsystem. Den har inbyggda funktioner som ersätter en motoriserad avstängningsventil, injusteringsventil och termometrar.

Kondensortrycksreglering

SV-KTR styr kylmedelflödet till kondensorn så att kondenseringstemperaturen inte sjunker för lågt. Skulle utgående kylmedeltemperaturen från kondensorn bli för kall stänger ventilen tills rätt temperatur erhålls.

 
Inreglering

SV-KTR mäter temperaturdifferensen mellan tillopp och retur och begränsar flödet så att inte temperaturdifferensen blir mindre än inställt. Det betyder att flödet automatiskt anpassar sig efter kondensoreffekten samt att någon injustering av flödet inte behövs. Efter en avfrostning, när kyleffekten är hög, öppnar ventilen för ett forcerat flöde och ventilen stängs när kompressor arbetar med reducerad kyleffekt. Anpassningen av flödet reducerar driftkostnaderna för kylmedelpumpen. Genom att man kan utesluta inregleringsventilen sparar man in en stor del av investeringskostnaden.

Termometrar

En display med lysande siffror visar ingående och utgående kylmedel-temperaturen till kondensorn. Några separata termometrar behövs därför inte.

Avstängningsventil

SV-KTR stänger helt när kompressorn stoppas. Inget oanvänt flöde cirkulerar runt i systemet. Driftkostnaden för kylmedelpumpen blir därmed lägre.

Kommunikation

SV-KTR kan kommunicera via kylmedelkylarstyrningen RD-KMK. Det gör att alla börvärden kan inställas och ärvärden avläsas på distans.

SV-KTR som 3-vägsventil

SV-KTR kan även användas som traditionell 3-vägsventil för att begränsa returtemperaturen från kylmedelkylaren. Det är en praktisk och mycket prisvärd lösning.

Funktioner

 • Snabb motor - Går till fullt öppet på 15 sekunder
 • Håller kondenseringstemperaturen så låg som möjligt för att minska energiåtgången i kylmaskinen
 • Total kontroll över systemet - SV-KTR kan kommunicera och fjärrstyras från t.ex. AdapKool
 • SV-KTR kan även användas som traditionell 3-vägsventil för att begränsa returtemperaturen från kylmedelkylaren.Det är en praktisk och mycket prisvärd lösning.
 • Finns i storlekar från DN20 till DN150 (Kvs 0,6 till Kvs 400) och täcker ett effektområde upp till ca 900 kW
 • Helsvensk produkt- Nära till leverans, teknisk support och service

Teknisk specifikation

 • Ingångar
  Temperaturmätning via NTC 22k/25°C termistor
  Noggrannhet: ±1°C utan kalibrering, ±0,5°C med kalibrering
  Intern upplösning: 0,1°C Visad upplösning: 1 °C
  Digital in: 24Vac
 • Utgångar
  Inga
 • Miljökrav
  Omgivningstemperatur under drift: +5C till +40C.
  Fuktighet: max 90% RH, ej kondenserande.
  Kapslingsklass: IP20.
 • Dimensioner
  Avsedd för montering på en ESBE G eller MG ventil.
  Kapslingens mått: L x H x D: 136 x 95 x 100 mm