• CC KYRKA

    Klimatsystemet som ger er en enklare vardag,
    bättre ekonomi, minskad klimatpåverkan samtidigt
    som ni bevarar er kulturskatt.

CC KYRKA

Ett komplett och användarvänligt klimatstyrsystem för hela er organisation

CC Kyrka® hjälper er att få kontroll på klimatet i era kyrkor. Systemet minskar era uppvärmningskostnader samtidigt som det förvaltar ert unika kulturarv. Idag, imorgon och för kommande generationer.


Installation av CC Kyrka® klimatstyrningssystem ger er församling:

  • Energibesparing från dag ett.
  • Minskat resande genom att styra värmen, klockringningen och låsen på distans.
  • Bevarande av kyrkan och dess konstskatter.

En kundanpassad helhetslösning som levereras komplett inklusive utbildning, support och garanti.

LÅT OSS HJÄLPA DIG ATT BEVARA KULTURARVET

CC Klimatloggningskit installeras i en handvändning. Kitet ansluts till elnätet med en vanlig stickkontakt och kopplar sedan automatiskt upp sig mot internet via mobilt bredband.
Via basenhetens display och en enkel knappsats kan alla anslutna givares signalstyrka, temperatur- och fuktvärden också nås och avläsas.
Detta underlättar för installationskontroll.

Läs mer

SPARA ENERGI OCH MILJÖ FÖR ATT NÅ DINA KLIMATMÅL

CC Kyrka® ger dig ett verktyg inför utmaningen att minimera ert energianvändande och era koldioxidutsläpp. Webbövervakning visar er lätt hur ett ändrat beteende och användande kan spara energi. Tänk på att en grads sänkning av temperatur ger 5% i energibesparing.

Minska kostnader och spara miljön

HJÄLP DIN PERSONAL FÅ MER TID ÖVER

CC Kyrka® är en helhetslösning som förenklar vardagen för dig och din personal. Via webben eller din smartphone kan du enkelt boka kyrkan och reglera värmen. Du kan låsa dörrarna med bara ett knapptryck och starta klockringningen även när du inte är på plats. Ökad tillgänglighet leder till minskat bilåkande, vilket alla vinner på.

Det är flexibilitet och trygghet, helt enkelt!

CC Kyrka — Utnyttja systemets fulla potential

CC Kyrka är förberett för flera tillvalsfunktioner som förenklar vardagen för er personal.

Klockringning

Med CC Kyrka klockringning behöver ni inte åka till kyrkan för att boka en ringning, starta eller stoppa klockorna. Det spar er både tid, pengar och inte minst minskad klimatpåverkan.

Läs mer

Låsfunktion

Spar dyrbar tid och pengar med CC Kyrka låsfunktion. Ni behöver inte längre åka till kyrkan för att låsa upp eller låsa era dörrar/portar.

Läs mer

Koppling till externa bokningssystem

Med integration mot något av de administrativa verktyg som används inom församlingen så tas onödiga mellanhänder bort och er personal få mer tid över till annat.

Läs mer

Effektkontroll

Med Effektkontroll kan ni halvera era effektkostnader och drastiskt sänka era driftkostnader. En kyrka som har effekttariff i sitt elavtal betalar under delar av året ofta upp till hälften av uppvärmningskostnaden för sitt höga effektuttag.

Läs mer

Övervakning av församlingshem

En kyrka som har CC Kyrka installerat kan också styra och övervaka intilliggande byggnader. Detta ger möjligheter att maximera energibesparingen i hela fastighetsbeståndet. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om denna lösning.

Värmekablar i trappor

CC Kyrka har inbyggt stöd för att styra värmeslingor i trappor och entrépartier baserat på utomhustemperatur, årstid och kalenderbokningar. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om denna lösning.

Gravtining

Ibland krävs omfattande uppvärmning av marken vintertid för att kunna gräva inför jordsättning. Där uppvärmning sker med elektriska markvärmare kan dessa kopplas till CC Kyrka. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om denna lösning.

Fukt ej längre ett problem för Ölandskyrkorna på Södra Öland

Med närheten till havet utgör fukten en stor risk för alla öns kyrkor. Efter konstaterade mögelproblem i flera kyrkor har man nu storsatsat på klimatstyrsystem i alla 18 kyrkor. Läs mer om hur Södra Ölands pastorat arbetar proaktivt mot fukten med hjälp av vår helhetslösning CC Kyrka.

Läs mer!

”Vi har givare utmonterade i kyrkorna som känner av att vid en särskild fuktnivå, så ska avfuktarna gå i gång. Detta styrs av CC Kyrka. Det finns också möjlighet att värma upp kyrkan, låsa upp kyrkporten och starta kyrkklockorna”

Ulf Ottosson, Kyrkogårds- och fastighetsansvarig, Södra Ölands pastorat

Jag vill veta mer om CC Kyrka – kontakta mig gärna!

 

*” anger obligatoriska fält